Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Utvecklingsprojekt - Fråga på rutin

Under hösten 2018 beslutade Närhälsans ledning om en breddimplementering av Fråga på rutin-projektet för samtliga vårdcentraler och rehabmottagningar. Privata vårdcentraler och rehabmottagningar bjöds in att delta i implementeringen.

2013 - 2015 genomfördes ett projekt Fråga på rutin av VKV tillsammans med ett antal vårdcentraler, BVC, rehabiliteringsmottagningar och tvärprofessionella bedömningsteam.

Projektets syfte var att stärka hälso- och sjukvården avseende att rutinmässigt ställa frågor om våld i mötet med patienter.

Regionfullmäktige beslutade 2018-04-10 att alla verksamheter i Västra Götalandsregionens hälso- och sjukvård ska genomgå en grundläggande utbildning om våld i nära relationer samt att de verksamheter som arbetar med hälso- och sjukvårdsbedömningar ska genomgå en utbildning om att rutinmässigt fråga om våld.

Sedan 2019 pågår en breddimplementering av Fråga på rutinprojektet. Vårdcentraler och rehabenheter inom vårdvalen utbildas fortlöpande i steg 1 basutbildning och steg 2 metodutbildning. Avstämningar med ledningssystem sker varje termin.

Vill du veta mer?

Kontakta Ann Wolmar, projektledare. Telefon: 072-745 16 46. Mejl: ann.wolmar@vgregion.se 

Fråga på rutin-projektet har avslutats och en utvärdering har presenterats:

Nu har vi kommit över tröskeln, Utvärdering av ett projekt kring att fråga rutinmässigt om våld inom hälso- och sjukvård, PDF 

Senast uppdaterad: 2021-12-21 16:08