Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Om VKV

tre personen diskuterar utifrån post-it-lappar.

Utvecklingsprojekt

En del av VKV:s verksamhet är att driva utvecklingsprojekt som ska leda till förbättrade metoder och samverkan när hälso- och sjukvården samt tandvården möter patienter. Här kan du läsa om våra olika projekt, såväl pågående som avslutade.
Material i papper i olika färger.

Material

VKV skapar en mängd olika material, från frågeformulär och blanketter till handbok, affischer och hjälpkort. På våra materialsidor samlar vi även material såsom blanketten för orosanmälan och RMR:er (regionala medicinska riktlinjer) inom våld i nära relationer.
Exempelbild tand-, hälso- och sjukvård

Tand-, hälso- och sjukvård

VKV har samlat information om våld i nära relationer riktad till dig som arbetar inom tand-, hälso- och sjukvården. Här kan du läsa om att ställa frågor om våld, olika slags våld och hur det kan utövas, att anmäla och att dokumentera. Vi har samlat informationstexter, filmade föreläsningar och fördjupande läsning.
Digitalt studiebesök på VKV

Digitalt studiebesök på VKV

Är du nyfiken på VKV:s arbete? Den 23 mars kan du delta i ett digitalt studiebesök på VKV, där vi berättar om verksamheten, våra utbildningar och vår forskning. Här kan du läsa programmet och anmälningsinformation.

Välkommen till VKV:s startsida. På denna flik hittar du information om oss, kontaktuppgifter, material med mera. Du kan också hitta mycket av det vi ansvarar för under fliken Tand-, hälso- och sjukvårdspersonal längst till höger i huvudmenyn.

Vad är VKV?

VKV är Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer. VKV är ett kompetenscentrum som skapar, samlar och sprider kunskap. Vi är till för hälso- och sjukvården samt tandvården inom Västra Götalandsregionen.

Vad gör VKV?

VKV utbildar målgruppens 43 000 anställda inom ämnet våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt sexuella övergrepp. Vi driver utvecklingsprojekt om metoder och samverkan som ska leda till ett bättre bemötande och bättre omhändertagande av patienter utsatta för våld i nära relationer och sexuella övergrepp. Vi utbildar studenter vid de högskoleprogram som leder fram till yrken inom vården. Vi forskar med nära anknytning till den kliniska verksamheten samt sprider forskningsresultat.

Varför finns VKV?

Det vi idag vet är att hälso- och sjukvården samt tandvården är den första instans som många söker sig till när man är utsatt för våld i nära relationer. Eftersom kunskap är en färskvara är det viktigt att hälso- och sjukvården samt tandvården ständigt utbildas och förnyar sin kunskap. Detta för att ge ett så bra bemötande och omhändertagande som möjligt. Alla människor har rätt till en god och jämlik vård, utifrån sina behov.

VKV:s nyhetsbrev

Vill du veta mer om VKV och det arbete vi gör? Då kan du registrera dig för att få VKV:s nyhetsbrev. Där sammanställer vi fyra gånger per år information om våld i nära relationer samt nyheter inom material och forskning. Klicka här för att komma till VKV:s sida om nyhetsbrev där du kan se tidigare nyhetsbrev och anmäla dig för att få kommande.
Senast uppdaterad: 2021-01-05 15:10