Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

VKV

Vad är VKV?

VKV är Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer. VKV är ett kompetenscentrum som skapar, samlar och sprider kunskap. Vår främsta målgrupp är hälso- och sjukvården samt tandvården inom Västra Götalandsregionen.

Vad gör VKV?

VKV utbildar målgruppens 43 000 anställda inom ämnet våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt sexuella övergrepp. Vi driver utvecklingsprojekt om metoder och samverkan som ska leda till ett bättre bemötande och bättre omhändertagande av patienter utsatta för våld i nära relationer och sexuella övergrepp. Vi utbildar studenter vid de högskoleprogram som leder fram till yrken inom vården. Vi forskar med nära anknytning till den kliniska verksamheten samt sprider forskningsresultat.

Varför finns VKV?

Det vi idag vet är att hälso- och sjukvården samt tandvården är den första instans som många söker sig till när man är utsatt för våld i nära relationer. Eftersom kunskap är en färskvara är det viktigt att hälso- och sjukvården samt tandvården ständigt utbildas och förnyar sin kunskap. Detta för att ge ett så bra bemötande och omhändertagande som möjligt. Alla människor har rätt till en god och jämlik vård, utifrån sina behov.

VKV på LinkedIn

Följ oss gärna på LinkedIn. Där delar vi med oss av nyheter gällande VKV och våra uppdragsområden.

VKV på Facebook

Följ oss gärna på vår Facebook Våldinärarelationer.se . Där kan du få nyheter från oss direkt i ditt flöde på sociala medier.

VKV:s nyhetsbrev

Registrera dig för att få VKV:s nyhetsbrev. Där sammanställer vi några gånger per år information om våld i nära relationer samt nyheter inom material och forskning. Klicka här för att komma till VKV:s sida om nyhetsbrev där du kan se tidigare nyhetsbrev och anmäla dig för att få kommande.

Senast uppdaterad: 2024-01-29 10:28