Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Utvecklingsprojekt - Christina-projektet

Christina-projektet är ett avslutat projekt. Det hade till syfte att synliggöra och uppmärksamma barn som utsätts för våld, sexuella övergrepp, försummelse samt barn som upplevt/bevittnat våld. Syftet var också att dessa barn får skydd, stöd och behandling.

Målet med Christina-projektet var att utveckla en god och effektiv samverkansmodell mellan BVC, folktandvård och socialtjänst. Målet var också att ställa rutinmässiga frågor om våld till alla mammor som besöker BVC.

Under åren 2013 – 2015 testades Christina projektets samarbets- och frågemodell inom sju BVC, FTV och socialtjänstområden i Västra Götalandsregionen. Det avslutades med en konferens där utvärderingen presenterades våren 2015.

Christina-projektet implementerades under 2016-2017. Christina-projektets arbete ligger till grund för den breddimplementeringen som genomfördes inom BVC, där alla VGR:s BVC-mottagningar nu rutinmässigt ställer frågor om våld till alla mammor de möter.

Vill du veta mer?

Kontakta Carina Eliason. Mejl: carina.eliason@vgregion.se Telefon: 070-547 52 70.

Senast uppdaterad: 2022-09-14 14:57