Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Pappa/partner-projektet

BVC har länge ställt rutinmässiga frågor om våld till den födande föräldern. Nu startar VKV ett projekt där även pappor/partners ska få rutinmässiga frågor om våld vid enskilt samtal, när barnet är tre månader.

Syftet med projektet är att implementera rutinmässiga frågor om våld till pappor/partners som besöker barnavårdscentralerna (BVC) och kartlägga pappors/partners erfarenheter av våld. Därtill är syftet att kunna identifiera barn och vuxna som upplevt/utsatts för våld samt att höja kunskapen hos personalen om våldsutsatthet och våldsutövande.

Pilotprojektet genomförs på BVC i Vara, Lidköping (Guldvingen) och Tibro. Det är Barnhälsovårdssjuksköterskor som kommer att ställa de rutinmässiga frågorna om våld till pappor/partners.

Pilotprojektet pågår 2020-2022. Under 2021 sker en utvärdering med syftet att undersöka Barnhälsovårdssjuksköterskornas erfarenheter av att ställa frågor om våld till pappor/partners.

Vill du veta mer?

Vid frågor om projektet kontakta projektledare Jennie Malm Georgson på jennie.georgson@vgregion.se .

Senast uppdaterad: 2021-01-05 15:13