Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

UM-projektet

I UM-projektet provar ungdomsmottagningarna i Södra Älvsborg och Södra Bohuslän att rutinmässigt ställa frågor om våldsutsatthet till de ungdomar de möter.

Personal på ungdomsmottagningar har stor möjlighet och ett ansvar att uppmärksamma ungdomar och unga som är utsatta för våld, för att ge stöd till dem samt att beakta anmälningsskyldigheten till socialtjänsten vid misstanke om att en ungdom under 18 år far illa. Det är viktigt att personalen på ungdomsmottagningen kan ge stöd, att de har kunskap och medvetenhet kring frågor om våld. Det kan göras genom att rutinmässigt ge information om och ställa frågor om våld, men också genom att ha olika former av information som möter unga när de kommer till mottagningen.

Syftet med projektet är:

  • Att synliggöra och uppmärksamma målgruppen unga som utsatts för våld, unga som utövat våld samt de som under sin uppväxt bevittnat/upplevt våld.
  • Att öka kunskap och kompetens inom de ingående verksamheterna och därigenom utveckla stöd och rutiner som ökar möjligheter för verksamheterna att identifiera unga med erfarenhet av våld för att kunna ge skydd, stöd och behandling.
  • Att öka samverkan med socialtjänsten.


Vill du veta mer?

Vid frågor, kontakta Sara Sanzén på tel. 0722-33 34 39 eller sara.sanzen@vgregion.se .

Här kan du ladda ner allt material från UM-projektet.
Materialet är lösenordskyddat, vänd dig till närmaste chef för kod.
UM - filer

Senast uppdaterad: 2020-01-28 11:53