Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Konferenser och föreläsningar

Här hittar du information om konferenser och föreläsningar som VKV anordnar eller VKV:s personal deltar i.

Lunchföreläsning: Stärkta rättigheter för barn i skyddat boende - Vad innebär reformen för hälso- och sjukvården?

Den 1 april 2024 träder lagändringar i kraft som innebär att barn som är placerade i skyddade boenden ska erbjudas en hälsoundersökning av barnets fysiska och psykiska hälsa samt tandhälsa. Under lunchföreläsningen berättar Mari Brännvall, utvecklingsledare vid VKV, mer om vad reformen innebär för hälso- och sjukvården.

Datum: 8 april
Tid: 12:00-12:30
Plats: Digitalt via teams (länk skickas 5 april).
Anmälan: Anmäl dig via Regionkalendern senast 4 april. 

Utskriftsvänlig inbjudan: Lunchföreläsning, Stärkt skydd för barn i skyddat boende: Vad innebär reformen för hälso- och sjukvården (pdf)

Dödligt våld i nära relationer - Vad kan hälso- och sjukvården göra för att förebygga?

VKV – Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer bjuder in till konferens 

Mellan åren 2000–2016 mördades 59 personer i Västra Götaland av en nuvarande eller tidigare partner. Både offer och förövare hade sökt hälso- och sjukvård i nära anslutning till dådet. Vad kan vi inom hälso- och sjukvården göra för att förhindra dödligt våld i nära relationer? Vad finns det för riskfaktorer och hur kan vi stödja närstående?

Under dagen får du ta del av regionala forskningsresultat från VKV:s forskargrupp om dödligt våld i nära relationer samt nya resultat från Socialstyrelsens utredningar av vissa skador och dödsfall. Samverkanspartners från hälso- och sjukvård, polis och socialtjänst är inbjuda för att diskutera hur dödligt våld i nära relationer kan förebyggas.

Datum: 11 april 2024
Tid: 08:30-16:00
Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg
Anmälan: Läs mer om konferensen och anmäl dig (eventsida)

 

Save the date: Barns rätt till en uppväxt fri från våld

Chefskonferens 11 oktober i Göteborg

Hur kan vi inom hälso- och sjukvården medverka till att barn får en uppväxt fri från våld?

Ledning och chefer har det yttersta ansvaret för att personal har rätt kunskaper och goda förutsättningar för att kunna fullfölja sina skyldigheter gällande barn som riskerar eller som far illa. Vi vet att många tycker att det är svårt.

Därför bjuder vi in till en heldag där du som chef får ta del av forskning och kliniska erfarenheter samt kunskap kring vilket stöd som finns för dig i ditt arbete med att ge medarbetare rätt verktyg i arbetet med att skydda barnen.

Konferensen vänder sig till chefer och medarbetare med arbetsledande funktion inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland.

Program och anmälan kommer längre fram i vår, men skriv in datumet i kalendern redan nu.

Datum: 11 oktober
TId: 08:30-15:30
Plats: Scandic Crown, Göteborg

Utskriftsvänlig inbjudan: Save the date - Barns rätt till en uppväxt fri från våld, chefskonferens (pdf)

Senast uppdaterad: 2024-02-06 10:51