Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Konferenser och seminarier

Här hittar du information om konferenser och seminarier som VKV anordnar eller VKV:s personal deltar i.

För dig som jobbar i region: kvinnofridsnätverk 7 december med tema dödligt våld

Nätverksträff för dig som arbetar i region och är medlem i SKR:s kvinnofridsnätverk. Temat är dödligt våld, med frågeställningar som hur hälso- och sjukvården kan fånga upp riskfaktorer och arbeta för att förhindra dödligt våld. Medverkar gör bland annat Unizon, journalist Kerstin Weigl samt forskare från VKV. Nätverksträffen hålls via zoom den 7 december 2021 klockan 10–16 (incheckning från 09.30). Kostnad 200 kronor/person och anmälan senast 24 november. Tryck här för att anmäla dig.

Barnafridskonferensen 26-27 januari 2022

Den 26–27 januari 2022 hålls Barnafridskonferensen. Konferensen arrangeras helt digitalt och kommer innehålla inspirerande föreläsningar, paneldiskussioner och frågestunder i ett brett program där bland andra Mari Brännvall från VKV deltar tillsammans med Veronica Ekström för att prata om Islandsmodellen. De föreläser under programpunkten Att arbeta i ”möjlighetsfönstret”: Polis och socialtjänst i samverkan vid akuta ärenden av våld i familjer med barn. Konferensen riktar sig till alla yrkesgrupper som arbetar med barn. Tryck här för att komma till Linköpings universitet där du hittar mer information om konferensen.

Boka dagen - 3 februari 2022

Vi uppmärksammar internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning genom en nationell konferens - som går att delta på både digitalt och fysiskt i Göteborg, den 3 februari 2022. Dagen är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Lässtyrelsen Västra Götaland, Hedersförtryck.se och Jämställdhetsmyndigheten. Program och anmälan kommer längre fram men boka dagen redan nu.

Senast uppdaterad: 2021-11-29 08:50