Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Islandsprojektet

Efter en akut våldshändelse i en familj är det många olika samhällsinstanser som ska samarbeta på en operativ nivå. Polis, åklagare, socialtjänst, socialjour samt hälso- och sjukvård kan alla vara inblandade.
Islandsprojektet är ett pilotprojekt med målet att utveckla ett konkret och effektivt samarbete/samverkan mellan dessa instanser under handläggning och uppföljning av akuta våldshändelser i familjer med barn utifrån ett barnrättsperspektiv.
Målgruppen för pilotprojektet är våldsutsatta vuxna och barn, barn som bevittnat/upplevt våld samt våldsutövare i området SDF Askim/Frölunda/Högsbo samt västra Göteborg, i Göteborgs stad, Västra Götaland.

Efter utbildning, framtagande material och arbete i olika arbetsgrupper så inleddes det operativa arbetet den 1 januari 2017.  Konkreta mål för samverkan är bl.a. att förbättra kopplingar/överlämningar och tidsmässigt effektivisera för att eliminera onödig väntan för de drabbade.
Utvärdering av pilotprojektet kommer ske under 2018-2019.

Lösenord till de skyddade filerna får du av din närmsta chef. Här kan du även ladda ner en folder med presentation av projektet.
Islandsprojektet

Senast uppdaterad: 2018-11-07 11:54