Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Utbildning

Utbildningssal

VKV:s utbildningar vänder sig till alla anställda inom hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen samt inom den tandvård som Västra Götalandsregionen finansierar.

En basutbildning (steg 1) är obligatorisk för all personal, medan en metodutbildning (steg 2) är för de som ska ställa frågor om våld på rutin till barn eller vuxna. Metodutbildning för frågor om våld till vuxna finns både som live-sänd metodutbildning och webbaserad metodutbildning. Metodutbildning för frågor om våld till barn finns bara som live-sänd metodutbildning. Den som har gått en bas- eller metodutbildning kan också välja under hösten 2021 att medverka på en digital frågestund.

Basutbildningar

Basutbildningen (steg 1) kan genomföras på två olika sätt: antingen genom en halvdags föreläsning som hålls av VKV (endast live-sänd webbutbildning under 2021) eller en webbaserad utbildning från NCK som du kan göra när du vill. Här kan du läsa mer om basutbildningarna och se aktuella datum.

Live-sända metodutbildningar

Metodutbildningen (steg 2) riktar sig till dig som rutinmässigt ska ställa frågor om våld. För att gå metodutbildningen behöver du först ha gått basutbildningen (steg1). Metodutbildningen finns både som live-sänd metodutbildning med föreläsare på vissa dagar (som du kan läsa om på denna sida) och som webbaserad metodutbildning som du kan göra i din takt, när du vill (se annan flik).

Webbaserad metodutbildning

Metodutbildningen (steg 2) riktar sig till dig som rutinmässigt ska ställa frågor om våld. För att gå metodutbildningen behöver du först ha gått basutbildningen (steg1). Metodutbildningen finns både som webbaserad metodutbildning som du kan göra i din takt, när du vill (läs mer här) som live-sänd metodutbildning med föreläsare på vissa dagar (se annan flik).

Frågestunder

VKV erbjuder under hösten 2021 frågestunder för dig som gått någon av våra utbildningar och vill ställa frågor eller har funderingar som dykt upp längs vägen. Här kan du läsa mer om datum och anmälan till frågestunderna.

Vill du veta mer om VKV:s utbildningar?

Kontakta Disa Hansson på mejl disa.hansson@vgregion.se eller telefon 070 - 060 03 96.

Föreläsningar för studenter

VKV samverkar med olika lärosäten inom regionen och föreläser bland annat för blivande läkare, socionomer, barnmorskor, psykologer, fysioterapeuter och för olika sjuksköterskeutbildningar.

Senast uppdaterad: 2021-09-13 14:31