Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Utbildning

Utbildningssal

VKV har ett uppdrag att utbilda alla anställda inom hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen samt inom den tandvård som Västra Götalandsregionen finansierar, om våld i nära relationer.

Basutbildningen (steg 1) är obligatorisk för all personal, medan metodutbildningen (steg 2) är för de som ska ställa frågor om våld på rutin. Den som har gått en utbildning kan också välja under hösten 2021 att medverka på en digital frågestund.

Basutbildning (steg 1)

Basutbildningen (steg 1) kan genomföras på två olika sätt: antingen genom en halvdags föreläsning som hålls av VKV (digital live-sänd webbutbildning under 2021) eller en webbaserad utbildning från NCK som du kan göra när du vill. Här kan du läsa mer om basutbildningen och se aktuella datum.

Metodutbildning (steg 2)

Metodutbildningen (steg 2) riktar sig till dig som rutinmässigt ska ställa frågor om våld. Det finns en metodutbildning för frågor om våld till vuxna och en annan till barn . För att gå metodutbildningen behöver du först ha gått basutbildningen (steg1). Här kan du läsa mer och se aktuella datum.

Frågestunder

VKV erbjuder under hösten 2021 öppna frågestunder för dig som gått någon av våra utbildningar och vill ställa frågor eller har funderingar som dykt upp längs vägen. Här kan du läsa mer om datum och anmälan till frågestunderna.

Vill du veta mer om VKV:s utbildningar?

Kontakta Disa Hansson på mejl disa.hansson@vgregion.se eller telefon 070 - 060 03 96.

Föreläsningar för studenter

VKV samverkar med olika lärosäten inom regionen och föreläser bland annat för blivande läkare, socionomer, barnmorskor, psykologer, fysioterapeuter och för olika sjuksköterskeutbildningar.

Senast uppdaterad: 2021-06-15 08:21