Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning

Utbildningssal

VKV har ett uppdrag att utbilda alla anställda inom hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen samt inom den tandvård som Västra Götalandsregionen finansierar, om våld i nära relationer. Basutbildningen (steg 1) är obligatorisk för all personal, medan metodutbildningen (steg 2) är för de som ska ställa frågor om våld på rutin.

Basutbildning (steg 1)

Basutbildningen (steg 1) kan genomföras på två olika sätt: antingen genom en halvdags föreläsning som hålls av VKV (digital live-sänd webbutbildning under våren 2021) eller en webbaserad utbildning från NCK som du kan göra när du vill. Här kan du läsa mer om basutbildningen och se aktuella datum.

Metodutbildning (steg 2)

Metodutbildningen (steg 2) riktar sig till dig som rutinmässigt ska ställa frågor om våld till vuxna. För att gå metodutbildningen behöver du först ha gått basutbildningen (steg1). Här kan du läsa mer om metodutbildningen och se aktuella datum.

Vill du veta mer om VKV:s utbildningar?

Kontakta Disa Hansson på mejl disa.hansson@vgregion.se eller telefon 070 - 060 03 96.

Föreläsningar för studenter

VKV samverkar med olika lärosäten inom regionen och föreläser bland annat för blivande läkare, socionomer, barnmorskor, psykologer, fysioterapeuter och för olika sjuksköterskeutbildningar.

Senast uppdaterad: 2021-02-08 13:13