Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Utbildning

Bild på böcker

VKV:s utbildningar vänder sig till alla anställda inom den hälso- och sjukvård och tandvård som Västra Götalandsregionen finansierar.

Basutbildningen om våld i nära relationer (steg 1) är obligatorisk för all personal, medan metodutbildningen i att fråga på rutin om våld (steg 2) ska genomföras för dig som gör hälso- och sjukvårdsbedömningar i möte med patienter. Du kan läsa mer om detta på respektive sida. 

VKV erbjuder följande utbildningar:

Utbildning om hedersrelaterat våld och förtryck

Denna utbildning vänder sig till dig som är hälso- och sjukvårdspersonal eller tandvårdspersonal. Syftet är att du ska få grundläggande kunskaper om hedersrelaterat våld och förtryck samt kunskap om hälso- och sjukvårdens samt tandvårdens ansvar inom området.

Föreläsningar för studenter

VKV samverkar med olika lärosäten inom regionen och föreläser bland annat för blivande läkare, socionomer, barnmorskor, psykologer, fysioterapeuter och för olika sjuksköterskeutbildningar.

Vill du veta mer om VKV:s utbildningar?

Kontakta Ann Wolmar på mejl ann.wolmar@vgregion.se eller telefon 072-745 16 46.

Senast uppdaterad: 2024-01-29 11:35