Webbplatsen använder antigen IE11 eller teknik som troligen inte stöds i din webbläsare.
Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en
modern webbläsare istället.
VKV:s utbildningar vänder sig till alla anställda inom den hälso- och sjukvård och tandvård som Västra Götalandsregionen finansierar.
Basutbildningen om våld i nära relationer (steg 1) är obligatorisk för all personal, medan metodutbildningen i att fråga på rutin om våld (steg 2) ska genomföras av dig som gör hälso- och sjukvårdsbedömningar i möte med patienter. Du kan läsa mer om detta på respektive sida.
Metodutbildningen i att fråga på rutin om våld (steg 2) är en webbaserad utbildning som du kan göra i din takt, när du vill. Här kan du läsa mer om utbildningen.
Denna kurs handlar om arbetsgivarens roll vid våld i nära relationer bland medarbetare. Kursen vänder sig till chefer, skyddsombud samt personal inom HR och företagshälsovård som arbetar inom Västra Götalandsregionen.
Den här utbildningen ger personal inom hälso- och sjukvården kunskap om hälsokonsekvenserna av könsstympning. Genom att ha kunskap om hur den som utsatts för könsstympning kan påverkas kan fler identifieras och få möjlighet till vård.
Vilka är riskfaktorerna och hur kan hälso- och sjukvården och socialtjänsten förhindra att våldet får dödlig utgång? Digitala föreläsning för hälso- och sjukvårdspersonal samt socialtjänst.
Digital föreläsning där du får kunskap om efterlevandes situation och behov efter att en anhörig dödats av sin partner. För personal som arbetar med krisstöd inom tex. hälso- och sjukvård, socialtjänst och polis.
Denna utbildning vänder sig till dig som är hälso- och sjukvårdspersonal eller tandvårdspersonal. Syftet är att du ska få grundläggande kunskaper om hedersrelaterat våld och förtryck samt kunskap om hälso- och sjukvårdens samt tandvårdens ansvar inom området.
Barn har rätt till ett liv utan våld, men tyvärr har inte alla barn en trygg och kärleksfull uppväxt. Den här temaföreläsningen handlar om barn som bevittnat, upplevt och utsatts för våld i sina nära relationer.
Denna utbildning vänder sig till dig som är hälso-, sjuk- eller tandvårdspersonal. Syftet är att du ska få grundläggande kunskaper om, och kunna identifiera, män med vålds- och aggressionsproblem.
Forskning och praktik har uppmärksammat att det våld som pågår i ungas nära relationer är både vanligt förekommande och allvarligt. I den här föreläsningen uppmärksammas bland annat de särskilda omständigheter som råder runt våldet i ungas relationer.