Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Forskning

Forskare diskuterar

VKV skapar, samlar och sprider forskning inom våld i nära relationer. VKV samverkar och deltar också i regionala, nationella och internationella forskningsnätverk.

Genväg till forskning

I Genväg till forskning presenteras översikter om forskning inom VKV:s uppdragsområden och som har direkt relevans för praktiker.

Forskning – dödligt våld

Här kan du läsa om VKV:s pågående forskningsprojekt om dödligt våld i nära relationer i Västra Götaland åren 2000-2016.

Forskning – frågor om våld (FOV) barn

Här kan du läsa om forskningsprojektet ”Rutinmässiga frågor om våld inom BUP, BUM och en familjemottagning – Barns, ungdomars och personals perspektiv” där VKV:s SIMBA-projekt utvärderas.

Forskning – validering FOV vuxen

Här kan du läsa om en studie vars övergripande vetenskapliga syfte är att validera de frågor om våld som finns beskrivna i frågeformuläret FOV – Frågor om våld.

Forskning - validering FOV barn

Här kan du läsa om en studie vars övergripande vetenskapliga syfte är att validera de frågor om våld som finns beskrivna i frågeformuläret FOV barn.

Övriga rapporter och artiklar

De flesta av VKV:s utvärderingar och rapporter hittar du under flikarna forskning (om det är ett forskningsprojekt) eller utvecklingsprojekt (om det är en utvärdering kopplad till ett visst utvecklingsprojekt). Utöver dessa har VKV tagit fram ett antal utvärderingar och rapporter som inte är knutna till ett visst projekt - de hittar du här.

Kontakt

Om du har frågor kring VKV:s forskning kan du kontakta vår forskningsledare Karin Örmon på mejl karin.ormon@vgregion.se .

Senast uppdaterad: 2024-06-04 10:59