Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Utvecklingsprojekt - Vuxenpsykiatrin

Mellan 2021–2022 pågick ett utvecklingsprojekt inom vuxenpsykiatrin i Skaraborg. Syftet var att implementera rutinmässiga frågor om våld till patienter, samt att identifiera patienter med erfarenhet utav våld, både utsatthet och utövande.

Anpassade utbildningsinsatser om våld i nära relationer och i VKV:s modell om att ställa frågor på rutin om våld genomfördes. Personalen hade tillgång till material framtaget av VKV som ger stöd i att ställa rutinmässiga frågor om våld till patienter. Materialet bestod av frågeformulär om våld (FOV), affischer, handbok om våld samt informationsmaterial att dela ut till patienter.

Från och med 2023 har vuxenpsykiatrin i Skaraborg arbetat vidare med att implementera rutinmässigt frågor om våld i sina patientmöten.

Vill du veta mer?

Vid frågor om projektet kontakta projektledare Jennie Malm Georgson. Mejl: jennie.georgson@vgregion.se Telefon: 072-184 82 33.

Senast uppdaterad: 2023-05-08 10:47