Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Utvecklingsprojekt - Fråga på rutin i Fyrbodal

Fyrbodal-projektet är ett avslutat projekt. 2013 - 2015 genomfördes ett projekt Fråga på rutin av VKV tillsammans med ett antal vårdcentraler, BVC, rehabiliteringsmottagningar och tvärprofessionella bedömningsteam i regionen. Under 2018 - 2019 medverkade sju vårdcentraler med samverkande rehabenheter i en fortsatt implementering av metoden i Fyrbodal.

Fråga på rutin-projektets syfte var att stärka hälso- och sjukvården avseende att rutinmässigt ställa frågor om våld i mötet med patienter. Du kan läsa mer om det projektet och den breddimplementering som följde där på: Utvecklingsprojekt - Fråga på rutin

Under 2018 - 2019 medverkade sju vårdcentraler med samverkande rehabenheter i en fortsatt implementering av metoden i Fyrbodal.

Målgruppen var patienter med risk för sjukskrivning, patienter som är sjukskrivna samt patienter med psykisk ohälsa. De som frågar är rehabkoordinatorer, vårdsamordnare, psykisk hälsa, försäkringsmedicinska läkare, processledare samt rehabpersonal.

Medverkade i projektet gjorde vårdcentraler, rehabiliteringsmottagningar, regionutvecklare för vårdsamordnare samt VKV.

Vill du veta mer?

Kontakta Ann Wolmar, projektledare. Telefon: 072-745 16 46. Mejl: ann.wolmar@vgregion.se 

Du kan läsa mer i materialet som togs fram för Fyrbodal:

Metodmaterial Att ställa frågor om våld inom hälso- och sjukvården (PDF)

Senast uppdaterad: 2021-12-21 16:08