Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Utvecklingsprojekt - Fråga på rutin i Fyrbodal

Fyrbodal-projektet är ett avslutat projekt. 2013 - 2015 genomfördes ett projekt Fråga på rutin av VKV tillsammans med ett antal vårdcentraler, BVC, rehabiliteringsmottagningar och tvärprofessionella bedömningsteam i regionen. Under 2018 - 2019 medverkade sju vårdcentraler med samverkande rehabenheter i en fortsatt implementering av metoden i Fyrbodal.

Fråga på rutin-projektets syfte var att stärka hälso- och sjukvården avseende att rutinmässigt ställa frågor om våld i mötet med patienter. Du kan läsa mer om det projektet och den breddimplementering som följde där på: Utvecklingsprojekt - Fråga på rutin

Under 2018 - 2019 medverkade sju vårdcentraler med samverkande rehabenheter i en fortsatt implementering av metoden i Fyrbodal.

Målgruppen var patienter med risk för sjukskrivning, patienter som är sjukskrivna samt patienter med psykisk ohälsa. De som frågar är rehabkoordinatorer, vårdsamordnare, psykisk hälsa, försäkringsmedicinska läkare, processledare samt rehabpersonal.

Medverkade i projektet gjorde vårdcentraler, rehabiliteringsmottagningar, regionutvecklare för vårdsamordnare samt VKV.

Vill du veta mer?

Kontakta Ann Wolmar, projektledare. Telefon: 072-745 16 46. Mejl: ann.wolmar@vgregion.se 

Du kan läsa mer i materialet som togs fram för Fyrbodal:

Metodmaterial Att ställa frågor om våld inom hälso- och sjukvården (PDF)

Senast uppdaterad: 2022-09-14 14:58