Länk till Kvinnofridslinjen, där du kan få hjälp. Eller ring direkt på tel. 020-505050

Killfrågor.se

Unikt stöd för killar på nätet

Killfrågor.se har lanserat sitt nätforum för unga killar. På webbplatsen killfrågor.se kan killar chatta och mejla anonymt med vuxna volontärer, sk pratkompisar, om allt från hur de mår idag till funderingar kring kärlek och våld. Forumet är unikt med sitt fokus på killar och samhällets förväntningar på hur de ska vara.

Chatta eller mejla om vad man vill med en vuxen

Chatten är öppen måndag-, torsdag- och söndagkvällar och resten av tiden kan killarna mejla och få svar inom en vecka.

"Vi hoppas att unga killar ska se sajten som någon att snacka med när de har lust eller har behov av en vuxen pratkompis. Det kan gälla vad som helst, alla frågor är välkomna! Det har saknats ett sådant forum med fokus på unga killar", säger Jens Malmström som är projektledare för killfrågor.se.

Stötta, bekräfta, utmana

Ett syfte med killfrågor.se är att lära sig av samtalen och utveckla nya samtalsmetoder som både stöttar och bekräftar enskilda killar och samtidigt utmanar invanda och begränsande synsätt kring kön.

"Vi vill stå på killens sida gentemot förlegade uppfattningar om hur killar ska vara. Det kan handla om vilka situationer det är ok att vara ledsen eller vilka intressen han ska ha som kille. Hos oss får han vara sig själv och bli stärkt, och förhoppningsvis hjälper detta honom i jobbiga situationer i vardagen också", säger Jens Malmström.

Projektet drivs med medel från Allmänna Arvsfonden. Under utvecklingen av metoderna och forumet har killfrågor.se samverkat med bl.a. umo.se, tjejzonen.se, RFSU och RFSL Stockholm.

Killfrågor.se drivs av Män för Jämställdhet som är en ideell och partipolitiskt obunden riksorganisation och verkar för jämställdhet och mot våld. Mer information finns på MfJs webbplats www.mfj.se.

För mer information:
Jens Malmström, 070 - 853 37 70,  


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wBqvnwHsqttnziowz5{mqvnwHsqttnziowz5{muiqt|wB&livqmt5kmlmzjmzoH%vozmoqwv5{mlivqmt5kmlmzjmzoH%vozmoqwv5{m