Länk till Kvinnofridslinjen, där du kan få hjälp. Eller ring direkt på tel. 020-505050

Carin Göransson
Foto: Fredrik Juthberg

Succé för Tjejjouren.se

För en dryg månad sedan öppnade Tjejjouren.se. Portalen är en gemensam satsning av SKR och ROKS och har tilldelats projektmedel av Allmänna arvsfonden och Ungdomsstyrelsen. Carin Göransson är projektkoordinator och ser nu tydligt att sidan fyller ett behov.

- Behovet av sidan är tydligt - under denna första månad har vi haft kring 34 000 besökare och 300 frågor har strömmat in till den nationella stödmejlen. Dessutom har många besökare gått vidare till tjejjourernas hemsidor och tagit kontakt via chatt, mejl eller telefon. Tjejjourerna har fått välförtjänt uppmärksamhet kring sitt livsviktiga arbete som de bedrivit ideellt i många år, säger Carin Göransson.

Tjejjouren.se har fyra anställda inom projektet, som arbetat med att skriva Tjejguiden, den faktadatabas som finns på sidan, utarbeta en marknadsföringsstrategi samt att utveckla skräddarsydda chatt- och mejlfunktioner för tjejjourerna. Mycket tid har också lagts på att förankra arbetet bland landets 60 tjejjourer, som via projektet erbjuds egna hemsidor och tillgång till ett nationellt intranät.

- Framöver ligger fokus på att synliggöra sidan och skapa samarbeten för att alla Sveriges unga tjejer ska känna till att tjejjourerna finns!, säger Carin Göransson.

Som vanligt har det funnits kritik, om än i ganska liten omfattning. Kommentaren ”Vad gör ni för killarna?” har varit den vanligaste kritiken. På det svarar Carin Göransson såhär,

- Det är framförallt tjejjourerna själva som har satsat 14 år av ideellt arbete på att stötta och stärka unga tjejer. Tjejjourerna har så gott som alltid ont om pengar och sliter för att få verksamheterna att gå ihop. Nu får tjejjourerna, genom en gemensam plattform och specialsydda chatt- och mailverktyg, möjlighet att stötta och stärka ännu fler. Det förhindrar inte att andra på samma sätt satsar på killar eller på projekt som riktar sig till alla ungdomar; det är tvärtom något vi välkomnar och delar gärna med oss av våra erfarenheter.

Nu arbetar Tjejjouren.se med att utvärdera funktionerna och ta in synpunkter från tjejjourerna och besökarna. I framtiden kommer sidan att utvecklas med ännu fler funktioner.

- På önskelistan står en kändis- och expertchatt på Tjejjouren.se, möjlighet att skicka frågor till Tjejjouren.se via sms samt att kunna följa Tjejjouren.se i mobilen, säger Carin Göransson.

Text: Daniel Cederberg

 

Twitter Facebook
| More

 

 


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wB&livqmt5kmlmzjmzoH%vozmoqwv5{mlivqmt5kmlmzjmzoH%vozmoqwv5{m