Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
VKV

Frågestunder

VKV erbjuder frågestunder för dig som gått någon av våra utbildningar och vill ställa frågor eller har funderingar som dykt upp längs vägen.

Frågestunderna är digitala och riktar sig till all hälso- sjukvård- och tandvårdspersonal i Västra Götalandsregionen som har genomgått en bas- eller metodutbildning gällande våld i nära relationer. Under frågestunderna kan du som deltagare lyfta frågor, reflektioner eller funderingar som du har efter att ha genomfört en utbildning. Du kan också lyfta frågor som väckts i arbetet med att implementera ett rutinmässigt frågande.  

Datum för frågestunderna våren 2022

16 juni klockan 11:00-12:00

Datum för frågestunderna hösten 2022

28 september klockan 13:00-14:00

21 oktober klockan 11:00-12:00

18 november klockan 11:00-12:00

15 december klockan 13:00-14:00

Anmälan till frågestunderna

För att anmäla dig till en frågestund följer du dessa två steg:

 1. Öppna Lärportalen och logga in:
  Om du har ett VGR-ID så loggar du in med ditt VGR ID.
  Om du inte har ett VGR-ID:
  - Tryck på knappen "logga in annat konto".
  - Tryck på knappen "skapa konto" (till höger på dataskärmen).
  - Fyll i uppgifterna (använd din jobbmejladress som användarnamn).
  - Tryck på knappen ”skapa konto”. Det kan ta någon minut innan ditt konto är skapat.
  - Tryck på knappen "logga in som gäst".
 2. När du är inloggad: Tryck på "Utbudskatalog" (längst upp) och sök på "VKV". Där syns alla VKV:s utbildningar och frågestunderna - läs noga vilket tillfälle du ska gå och välj det.

Behöver du hjälp med din anmälan?

Ladda ner vår Lathund för lärplattformen Totara (PDF)

VILL DU VETA MER OM VKV:S UTBILDNINGAR?

Kontakta Disa Hansson på mejl disa.hansson@vgregion.se eller telefon 070 - 060 03 96.

Basutbildningar

Basutbildningen (steg 1) kan genomföras på två olika sätt: antingen genom en halvdags föreläsning som hålls av VKV (endast live-sänd webbutbildning under 2021) eller en webbaserad utbildning från NCK som du kan göra när du vill. Här kan du läsa mer om basutbildningarna och se aktuella datum.

Metodutbildningar

Metodutbildningen (steg 2) kan genomföras på två olika sätt: antingen som en live-sänd metodutbildning med föreläsare på vissa dagar och en webbaserad utbildning som du kan gå i din takt, när du vill. Här kan du läsa mer om metodutbildningarna och se aktuella datum.

Utbildning om hedersrelaterat våld och förtryck

Denna utbildning vänder sig till dig som är hälso- och sjukvårdspersonal eller tandvårdspersonal. Syftet är att du ska få grundläggande kunskaper om hedersrelaterat våld och förtryck samt kunskap om hälso- och sjukvårdens samt tandvårdens ansvar inom området.

Senast uppdaterad: 2022-06-03 12:27