Webbplatsen använder antigen IE11 eller teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Skip to main content
VKV

Dödligt våld i nära relationer

Vilka är riskfaktorerna och hur kan hälso- och sjukvården och socialtjänsten förhindra att våldet får dödlig utgång?

Död är den yttersta och mest extrema konsekvensen av våld i nära relationer. Under den här föreläsningen får du ökad kunskap om dödligt våld i nära relationer och hur hälso- och sjukvård samt socialtjänst kan arbeta för att förhindra att våldet blir dödligt.

Innehåll i föreläsningen:

- Dödligt våld i nära relationer – vad är det och vilka är riskfaktorerna? Viveka Enander, forskare vid VKV, och Karin Örmon, forskningsledare vid VKV.
- Var brister det? Utvecklingsområden i hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens arbete med att förhindra dödligt våld. Viveka Enander, forskare vid VKV, och Karin Örmon, forskningsledare vid VKV.
- Trygg relation – fri från våld. Malmö stad som lärande exempel. Ulrika Lind, projektledare i Malmö Stad.
- Så tar vi vara på möjligheten att förhindra dödligt våld genom att lämna uppgifter till polisen. Mari Brännvall, forskare och utvecklingsledare vid VKV.

Målgrupp: personal inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst som möter patienter med riskbruk, psykisk ohälsa, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld

Tidpunkt: 17 oktober kl 13-15 eller 6 november kl 14-16

Plats: digitalt via Teams

Sista anmälningsdag: 15 min innan föreläsningarnas start

Anmälan: anmälningsformulär i Lärportalen

Vill du veta mer om VKV:s utbildningar?

Kontakta Jennie Malm Georgson på mejl jennie.georgson@vgregion.se eller telefon 072-184 82 33.


Senast uppdaterad: 2024-08-29 08:05