Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Steg 2: Metodutbildning om att ställa frågor om våld

VKV:s metodutbildning handlar om att ställa frågor om våld till vuxna - bland annat om bemötande, dokumentation och anmälningsplikt. För att anmäla dig till en metodutbildningen (steg 2) måste du ha gått en basutbildning (steg 1) först.

Vilken personal ska gå metodutbildning?

Metodutbildningen riktar sig till hälso- och sjukvårdspersonal som gör hälso- och sjukvårdsbedömning i mötet med patienten. Det kan till exempel vara läkare, sjuksköterskor, kuratorer, psykologer, vårdsamordnare, rehabkoordinatorer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister och logopeder. Du kan anmäla dig till metodutbildningen efter att du har gått en basutbildning.

Till vilka patienter ska vi ställa frågor om våld?

Vårdcentraler och rehabmottagningar rekommenderas att ställa frågor till följande patienter: de som varit sjukskrivna mer än fyra veckor, söker för en långvarig/diffus smärtproblematik, söker för psykisk ohälsa, söker för skador/trauman och mångsökare.

Utbildning

VKV erbjuder flera varianter av metodutbildningar. Du kan läsa om dem på VKV:s utbildningssida. Tryck här för att komma till utbildningssidan.

Vill du veta mer?

Vid frågor om utbildningen

Kontakta Disa Hansson på mejl disa.hansson@vgregion.se eller telefon 070 - 060 03 96.

Vid frågor om implementeringen på vårdcentraler 

Kontakta projektledare Ann Wolmar på mejl ann.wolmar@vgregion.se eller telefon 072 - 745 16 46.

 

 

Senast uppdaterad: 2021-10-13 10:47