Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inför frågor om våld (FOV)

Före du ställer frågor om våld är det viktigt att rätt information förmedlas. Informera i väntrummet om att ni rutinmäs­sigt frågar om våld, med hjälp av till exempel affischer och väntrums-TV. På så sätt förbereds patienterna på att ni i er verksamhet ställer frågor om våld till alla.

Affischer

Vi på VKV har tagit fram affischer för att informera patienten om att frågor om våld ställs inom er verksamhet. Dessa beställs via Marknadsplatsen om du är anställd inom VGR eller via mejl till VKV om du arbetar på en privat hälso- och sjukvårdsenhet och inte har tillgång till Marknadsplatsen. Mejla då till: regionhalsan.vkv.kommunikation@vgregion.se

Hjälpkort

Ha information om stöd och resurser för våld i nära relationer tillgängligt på olika platser inom verksamheten. Det synliggör att det finns hjälp att få för patienter med erfarenhet av våld. Det bör finnas mate­rial i väntrum, behandlingsrum och på toaletter (där patienten kan läsa och ta med sig materialet utan att någon ser). VKV har tagit fram hjälpkort med kontaktuppgifter som ni kan beställa. Dessa hittar ni på fliken Material, under rubriken Hjälpkort.

Senast uppdaterad: 2022-01-25 15:02