Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Material

Vårt mål är att det ska finnas material till stöd för när du ställer frågor om våld och att det ska finnas relevanta affischer, foldrar och dylikt, riktade till dina patienter.

Stöd till dig i ditt arbete

Handbok om våld: vår handbok är tänkt att vara ett stöd åt dig i ditt dagliga arbete och kunna fungera som referensmaterial. Den går igenom olika typer av våld, hur det kan fungera att ställa frågor om våld till vuxna och barn, samt anmälan och dokumentation.

Blädderblock med bildstöd: för dig som vill arbeta med bildstöd, har vi tillsammans med DART tagit fram ett blädderblock med bilder som ger stöd i att ställa frågor om våld.

 FOV - Frågor om våld: Ett formulär för patienten att fylla i, som underlag för samtal om våld och ohälsa.

Riktat till patienter

Affischer: att sätta upp i väntrum, toaletter, undersökningsrum, osv. Finns i två olika storlekar, A3 och A2.

Foldrar: För dig som möter hela familjen så finns en folder som vänder sig till föräldrar och handlar om situationen i familjen.

Hjälpkort: Vikta visitkort för utsatta, som finns både uppdelade på geografiskt område och åldersgrupp.

Mer information & frågor

Saknar du någon typ av material, eller behöver du t.ex. affischer med andra formuleringar på? Kontakta oss så försöker vi lösa det!

Senast uppdaterad: 2020-03-30 14:10