Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Material

Vi på VKV har som mål att det ska finnas material till stöd för dig när du ställer frågor om våld, samt att det ska finnas relevanta affischer, foldrar och dylikt riktat till dina patienter.

Stöd till dig i ditt arbete

Handbok om våld: vår handbok är tänkt att vara ett stöd åt dig i ditt dagliga arbete och kunna fungera som referensmaterial. Den går igenom olika typer av våld, hur det kan fungera att ställa frågor om våld till vuxna och barn, samt anmälan och dokumentation. Du kan beställa den i tryckt format (se information längst ner på denna sida om var du beställer) eller läsa den som PDF här. 

Blädderblock med bildstöd: för dig som vill arbeta med bildstöd, har vi på VKV tillsammans med DART tagit fram ett blädderblock med bilder som ger stöd i att ställa frågor om våld. Den går att beställa i tryckt format (se information längst ner på denna sida om var du beställer).

FOV - Frågor om våld: Ett formulär för patienten att fylla i, som underlag för samtal om våld och ohälsa. Finns på svenska och tolv andra språk. Här hittar du FOV:arna för utskrift.

Riktat till patienter

Affischer: att sätta upp i väntrum, toaletter, undersökningsrum osv. Finns i två olika storlekar, A3 och A2. De går både att beställa i ett hållbarare material (se information längre ner på denna sida om var du beställer) och att skriva ut i A3 på vanligt A4. Här hittar du de utskrivbara affischerna.

Foldrar: För dig som möter hela familjen så finns en folder som vänder sig till föräldrar och handlar om situationen i familjen. Den går att beställa (se information längre ner på denna sida om var du beställer).

Hjälpkort: med information om vart patienter med erfarenhet av våld kan vända sig för vård och stöd. Hjälpkorten är enkla att plocka med sig och små nog för att rymmas i fickan. De är regionala och det finns en för vuxna samt en för barn och unga. Hjälpkorten beställs (se information längre ner på denna sida om var du beställer). Här kan du läsa mer om hjälpkorten och se hur de ser ut

Frågor och mer information

Saknar du någon typ av material, eller behöver du t.ex. affischer med andra formuleringar på? Kontakta oss så försöker vi lösa det: kommunikatör Josefin Brosche Hagsgård, mejl josefin.brosche.hagsgard@vgregion.se .

Senast uppdaterad: 2020-06-22 14:24