Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Människohandel för sexuella ändamål

I undersökningen "Sex i Sverige" uppgav var åttonde man över 18 år att han köpt sex någon gång under sitt liv. 1999 trädde förbudet mot köp av sexuell tjänst i kraft i Sverige.

Människohandeln för sexuella ändamål kallas ofta för vår tids slaveri och de som utnyttjas kommer till stor del från fattiga delar av Europa och andra delar av världen. Enligt regeringens handlinsplan mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål, är i första hand kvinnor och flickor som utsätts men även pojkar och män utnyttjas.

Den 1 juli 2002 infördes människohandel för sexuella ändamål som ett nytt brott i Sverige. Förenta Nationerna uppskattar att mellan en och fyra miljoner människor, främst kvinnor och barn, faller offer för människohandel varje år. Majoriteten av dem utnyttjas sexuellt och prostitueras.

Senast uppdaterad: 2019-03-14 11:27