Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kriminalvården

Kriminalvården är den myndighet som ska verkställa de straff som utdöms av domstolen. Kriminalvården ansvarar för häkten, fängelser och frivården. Under fängelsetiden är det Kriminalvårdens ansvar att tillsammans med den intagne arbeta för en återanpassning i samhället. Detta görs genom arbete, utbildning och behandling. Det är samtidigt åtgärder som ska påverka den dömde att inte återfalla i brott, vilket är ett av Kriminalvårdens viktigaste mål.

Till kriminalvårdens hemsida

 Hitta hjälp

Har du en förälder i fängelse?

Kriminalvårdens barnsidor är till för dig som har pappa eller mamma som sitter i häkte, fängelse eller har fotboja. Här kan du få veta hur en dag kan se ut i fängelse och hur det fungerar när du vill hälsa på.

Till kriminalvårdens barnsidor

Solrosen - Stöd till unga med föräldrar i fängelse

Du som har en förälder som sitter i fängelse kan få möjlighet att prata med andra som befinner sig i samma situation. Solrosen hör till Göteborgs Räddningsmission och är en ideell organisation. Här kan du få ställa frågor och bearbeta det som är svårt. Solrosen erbjuder också stöd till vårdnadshavare och andra i barnets närhet.

Till Solrosens hemsida

 

 Visste du att...

IDAP - Integrated Domestic Abuse Programme, är Kriminalvårdens behandlingsprogram för män som dömts för våld mot den de lever eller har levt i nära relation med. Syftet med behandlingen är att få männen att bland annat bli bättre på att motverka impulsen till våld, kommunicera känslor och att lära sig att känna igen tecken på ilska.

Läs mer om kriminalvårdens behandlingsprogram

Senast uppdaterad: 2018-05-16 12:05