Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Brottsoffermyndighet

 

Brottsoffermyndighetens uppdrag är att se till brottsoffers rättigheter, intressen och behov. Det är Brottsoffermyndigheten som beslutar om ersättning till brottsoffer och hur pengar ur brottsofferfonden ska fördelas till olika stödprojekt riktade till brottsoffer.

Till brottsoffermyndighetens hemsida

 Hitta hjälp

Hur får jag brottsskadeersättning?

På Brottsofferportalen kan du som utsatts för brott hitta information om vilka rättigheter och möjligheter du har och vilken typ av stöd och hjälp som finns. Här finns information om brottsskadeersättning, om hur rättsprocessen går till och vanliga frågor och svar.

Till Brottsofferportalen

Ideella organisationer som hjälper

Boj - Brottsofferjouren Boj är en ideell organisations om hjälper brottsoffer. Boj kan erbjuda samtalsstöd, hjälp i kontakter med myndigheter som till exempel hjälp med polisanmälan eller stöd vid rättegång. Boj kan också hjälpa till med information om rätten till skadestånd och vittnesstöd.

Hitta din brottsofferjour

Rfsl:s brottsofferjour för hbt-personer

Genom Rfsl:s brottsofferjour kan du få stöd och hjälp med det våld du varit med om eller det våld du utsatt någon för. Den finns till för hbt-personer, homosexuell, bisexuell eller transperson.

Ring 020-34 13 16 eller skriv till boj@rfsl.se

Till RFSL:s brottsofferjour

 

 Visste du att...

Barn som har upplevt våld av en närstående i hemmet har i vissa fall rätt till brottsskadeersättning även om de inte anses ha varit utsatta för brott.

Läs mer om utsatta barns rätt till ersättning

Senast uppdaterad: 2018-05-16 12:05