Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barn 4-6 år

Förskolebarn 4-6 år

Redan från treårsåldern får barn så starka minnen att de kan minnas och berätta om dem. Förskolebarn har vanligen psykosomatiska symptom som ont i magen, ont i huvudet, mardrömmar och ätstörningar. Hos förskolebarn kan man även se ett överdrivet föräldraberoende och en höjd aktivitetsnivå. De mindre barnen återupprepar ofta traumatiska händelser i sina lekar. I förskoleåldern kan barnen även uppvisa ångest, oro, rädsla och ledsenhet.

Sexuella övergrepp Barn som utsätts för sexuella övergrepp har liknande symptom som barn som utsatts för våld och upplevt våld i hemmet. Det finns dock symptom som man bör vara uppmärksam på som särskiljer för de barn som utsätts för sexuella övergrepp. De vanligaste symptomen hos förskolebarn är generaliserat posttraumatiskt stressyndrom och regression/omogenhet. De förskolebarn som varit utsatta för sexuella övergrepp kan i högre grad än andra barn uppvisa tvångsmässigt onanerande, högt sexualiserat intresse, sexuellt betonande teckningar, antydningar i ord och lek, rodnade könsorgan, sveda, flytningar, blödningar, skador/smärtor i analregionen.

Senast uppdaterad: 2018-05-16 12:12