Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bemötande

Bemötande av våldsutsatta ungdomar

I mötet med den unge är oftast bemötandet och omhändertaget avgörande för ungdomens upplevelse och förmåga att berätta om eventuell utsatthet. Vid mötet med den unge var noga med att prata till honom/henne, lyssna och ställ följdfrågor, berätta att du träffar många ungdomar som upplever liknande utsatthet. I mötet med den unge vid misstanke om försummelse, våld och övergrepp är det viktigt att samtala med den unge enskilt. Vid tecken på och misstanke om våld eller sexuella övergrepp, ställ frågan.

Om den unge kommer tillsammans med en förälder, informera om att ni har dessa rutiner och att ni önskar prata med och undersöka ungdomen enskilt. Vid eventuell anmälan till socialtjänsten eller polis är det viktigt att informera och förklara detta för den unge. Vid osäkerhet om den unge eller föräldrar skall informeras om anmälan rådgör alltid med socialtjänsten eller polisen. Detta är speciellt vid akut anmälan om våld eller sexuella övergrepp.

Senast uppdaterad: 2018-05-16 12:18