Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny telefonlinje: Välj att sluta

Telefonlinjen för dig som riskerar att skada den du älskar.

Telefonlinjen 'Välj att sluta' riktar sig mot de som vill sluta utöva våld i nära relation. Samtalen till telefonlinjen tas emot av utbildad och erfaren personal vid Manscentrum i Stockholm.

Ulf Calvert är psykolog på Manscentrum och operativt ansvarig för den nya telefonlinjen:
– Det finns ett stort behov av en sådan här telefonlinje. Nu kan de som inte har vågat, orkat eller kunnat ta steget mot att bryta sitt våldsamma beteende komma i kontakt med någon som kan hjälpa dem. Alla som ringer kommer att bemötas med respekt och kunskap. Målet är att genom samtalet motivera till behandling, säger han.
Telefonlinjen är ett pilotprojekt i Stockholms och Skåne län på uppdrag av regeringen. Projektet som pågår till och med december 2020 är ett samarbete mellan länsstyrelserna i Stockholms län och Skåne län samt Manscentrum, ett kriscentrum för män i Stockholm.

– De flesta känner inte till att man kan få hjälp att förändra sitt våldsamma beteende. Genom telefonlinjen, dit man kan ringa anonymt, hoppas vi sänka tröskeln för att självmant ta steget till att söka hjälp, säger Christina Ericson, utvecklingsledare i arbetet mot våld i nära relationer vid Länsstyrelsen Stockholm.

 

Senast uppdaterad: 2019-02-14 10:53