Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Uppföljning visar på ökad kunskap om våld i nära relationer

Publicerad:

Göteborgs Stads plan mot våld i nära relationer för 2014-2019 har lett till ökad kunskap och medvetenhet i stadens verksamheter om problematiken. Men det finns också områden att utveckla. Det visar en utvärdering av planen, som efter årsskiftet ska att ersättas av en ny.

Uppföljningen visar bland annat att:

  • Kompetensen har höjts och breddats till fler yrkesgrupper, även utanför socialtjänstens verksamhetsområde. Att fler ställer frågor om våld kan öka möjligheterna till att upptäcka och förebygga.
  • Det finns skillnader i hur stadens verksamheter och nämnder följer upp arbetet mot våld i nära relationer och analyserar behoven.
  • Stöd och skydd till våldsutsatta har utvecklats. Det finns tillgång till temporärt och permanent boende för personer som lever med våld. Trots en utökning av platser är det fortfarande svårt för våldsutsatta personer med psykisk sjukdom/funktionsnedsättning att få tillgång.

Läs mer om uppföljningen av Göteborgs Stads arbete mot våld i nära relationer i Vårt Göteborg>>>


Publicerad: