Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bokrelease!

Just nu är vi på VKV extra stolta över våra medarbetare Karin Örmon och Mari Brännvall som har skrivit varsitt kapitel i boken 'Våld i nära relationer - socialt arbete i forskning, teori och praktik'. I fredags var det releasefest i Göteborg, med panelsamtal och festligt mingel.

En av de unika grejerna med boken är att den belyser hur arbetet mot våld i nära relationer går till inom hälso - och sjukvården, rättsväsendet, socialtjänsten och ideella organisationer. 
Karin Örmon har skrivit om att fråga om våld inom hälso- och sjukvården.
- Fokus är på när och hur man ställer frågor, bemötande samt dokumentation. Tidsgeografi beskrivs också om en metod att använda för att identifiera erfarenhet av våld under ett livsförlopp.

- Jag har skrivit om kvinnors tankar och upplevelser av polisanmälan och rättsprocessen när de tar sig ur mäns våld i nära relationer, säger Mari Brännvall. 
Jag har även skrivit om hur professionella kan förhålla sig till frågan om polisanmälan i arbetet med våldsutsatta kvinnor. Mitt kapitel kan ge professionella kunskap och verktyg som de kan använda i arbetet med att stödja våldsutsatta kvinnor, både inför, under och efter en eventuell polisanmälan och rättsprocess.

På vår Facebook-sida kan du se bilder från bokreleasen.

Senast uppdaterad: 2018-09-28 11:05