Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Våld i hemmet – en fråga för arbetsgivaren

Två personer som sitter runt ett litet bord.

Göteborgs Stads vision är att våld i nära relation och hedersrelaterat våld ska upphöra. Det är därför nödvändigt att Göteborg Stad som arbetsgivare gör sitt yttersta för att medarbetare ska ha en främjande livssituation fri från våld och förtryck.

Syftet med denna utbildning är att stärka kunskapen och bidra till ett förändringsarbete.

Att vara utsatt för våld i nära relationer eller hedersrelaterat våld får stora konsekvenser för en persons hälsa och arbetsliv. Kollegor, chefer och fackliga representanter som upptäcker tecken på utsatthet och utövande av våld ska veta hur en kan hantera situationen och vart en kan vända sig för stöd och skydd.

Under kurstillfället, som omfattar en halv dag, varvar vi föreläsning med filmer och diskussioner.

Utbildningens innehåll

  • Vad är våld
  • Tecken på våld
  • Arbetsrelaterade tecken
  • Fråga om våld
  • Råd och stöd

Praktisk information

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till dig som är chef, HR och övriga stödfunktioner till förvaltningsledningen, samt skyddsombud inom Göteborgs Stad.

Denna utbildning ges inte i nuläget. Tid för nytt utbildningstillfälle meddelas på den här sidan, när det blir aktuell.
 

Vill du beställa den här utbildningen som en uppdragsutbildning är du välkommen att kontakta Dialoga. Du hittar information om våra uppdragsutbildningar på sidan Uppdragsutbildningar.


Senast uppdaterad: 2021-03-15 13:23