Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barns utsatthet - Vuxnas ansvar

Två barnhänder som målar på ormbunksblad.

Möter du barn i ditt dagliga arbete? För att kunna vara en trygg vuxen är det viktigt att ha kunskap om barns utsatthet för våld i hemmet.

Barn är aldrig ansvariga för sitt eget skydd och är helt beroende av att vuxna tar sitt ansvar. Detta gäller särskilt dig som jobbar i verksamheter som möter barn och unga.

Dialoga erbjuder utbildningen ”Barns utsatthet- vuxnas ansvar”, om barns utsatthet för våld i hemmet, med särskild inriktning för medarbetare som möter barn.

Utbildningen ger grundläggande kunskap om barns utsatthet för våld i hemmet. Syftet är att du ska få större kunskap om hur barn påverkas av våld och bli tryggare i att se barns utsatthet och ta emot deras berättelse. Beroende på vilken yrkesroll du har ser ansvaret olika ut- men alla vi vuxna har en skyldighet att agera när vi får kännedom om att ett barn är utsatt för våld. Alla barn har rätt till en uppväxt fri från våld.

Praktisk information

Tid: onsdag 21 april kl. 9-12.

För att se aktuellt bokningsläge måste du klicka på anmälningslänken nedan. Dialogas utbildningar är efterfrågade och blir snabbt fullbokade. Ibland blir det dock avbokningar och ibland sätter vi in fler platser. Blir du utan plats, håll koll på anmälningssidan via länken för att se om anmälan öppnat på nytt.

Anmäl dig här till utbildningen Barns utsatthet - Vuxnas ansvar.

Utbildningen ges digitalt via Teams. Länk och instruktioner skickas ut någon dag innan utbildningsstart.

Målgrupp: Medarbetare i Göteborgs Stad och i Dialogas avtalskommuner, som i sitt dagliga arbete möter barn. 

Kontakt på Dialoga: kajsa.bogren@socialcentrum.goteborg.se


Senast uppdaterad: 2021-01-07 11:33