Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Patriark-V2 grundutbildning

Kursen ger dig kunskaper och behörighet att använda PATRIARK vid riskbedömning i handläggning av fall som sker i en hederskontext.

Hedersrelaterat våld och förtryck är komplext och drabbar flickor, pojkar, kvinnor, män och HBTQ personer i alla åldrar. Utbildningen riktar sig till yrkesverksamma som kommer i kontakt med problematiken. Den ger vägledning i att på ett strukturerat, professionellt och evidensbaserat sätt bedöma och hantera risker vid hot om hedersrelaterat våld.

Patriark-V2 innehåller både teoretisk föreläsning och gruppövningar. Genomförd utbildning innebär formell behörighet att använda PATRIARK, bedömning av risk för patriarkalt våld med hedern som motiv.
Utbildare: Soleyman Ghasemiani, licensierad utbildare.

Ur utbildningens innehåll

  • Vad är en strukturerad professionell riskbedömning?
  • Risk- och sårbarhetsfaktorer
  • Riskformulering
  • Beslutsteorin och motivatorer, spärrsänkare och destabilisatorer
  • Scenarioplanering och riskhantering
  • Vad innebär en evidensbaserad riskbedömning?

Anmälan hösten 2021

Patriark-V2, grundutbildning, ges i två omgångar under hösten. Du hittar anmälningslänkar till respektive utbildningsomgång nedan. För att se aktuellt bokningsläge måste du klicka på respektive utbildnings anmälningslänk.

Dialogas utbildningar är efterfrågade och blir snabbt fullbokade. För att så många som möjligt ska få möjlighet att delta finns en reservlista kopplat till anmälningssystemet. För att den ska fungera är det viktigt att avanmäla sig vid förhinder!

Observera att maxantalet per kursomgång är 25 deltagare. Är intresset stort förbehåller sig Dialoga rätten att fördela platserna utifrån förvaltning och avtalskommuner.

Utbildningsomgång 1

Datum och tid: 26 oktober kl 9-16.
Plats: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12, Göteborg.
Anmäl dig här till Patriark-V2, grundutbildning, omgång 1.

Utbildningsomgång 2

Datum och tid: 12 november kl 9-16
Plats: Ullevi konferens, Ullevigatan 21, Göteborg.
Anmäl dig här till Patriark-V2, grundutbildning, omgång 2.

Praktisk information

Målgrupp: Myndighetsutövande socialtjänst med grundutbildning inom hedersrelaterat våld och förtyck från Göteborgs Stad och Dialogas avtalskommuner

Kontakt på Dialoga: marita.solveig.johansson@socialcentrum.goteborg.se


Senast uppdaterad: 2021-09-13 11:24