Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Boka dagen: konferens 25 november - FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor

Dialoga – Göteborgs Stads kompetenscentrum om våld i nära relationer, Länsstyrelsen Västra Götaland och VKV - Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer uppmärksammar FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor, genom att bjuda in till webbkonferens.

2021 års digitala halvdagskonferens har rubriken Det könsspecifika våldet.

Sara Skog Waller, fil.dr i psykologi, föreläser om hur mäns våld och kvinnors särskilda utsatthet omformuleras och osynliggörs. Föreläsningen berör bland annat kvinnors berättelser om att lämnas ensamma av samhället med våldet. Vidare tar föreläsaren upp vikten av omgivningens, inte minst myndigheters respons, och vikten av att synliggöra det könsspecifika våldet.

Ett efterföljande samtal avslutar förmiddagen.

Praktisk information

Tid: 25 november kl. 8.30-12.00

Obs! Du kan inte anmäla dig ännu. Information med program och anmälningslänk kommer i september, men boka gärna in dagen i din kalender redan nu.  

Konferensen riktar sig till medarbetare, chefer och politiker i Västra Götalands län, till exempel inom socialtjänst, hälso- och sjukvård, förskola/skola samt berörda ideella organisationer.


Senast uppdaterad: 2021-06-04 10:19