Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Webbinarium - Barnfrågor om våld

Dialoga anordnar ett webbinarium om att fråga barn om våld, med föreläsare från socialtjänsten i Örgryte-Härlanda.

Barnfrågor om våld är ett frågeformulär om olika former av våld och används i samtal med barn. Formulären är utformade med utgångspunkt i barns rätt till skydd från våld och det ansvar vi vuxna som möter barn har att ställa frågor för att upptäcka våld. Barnfrågor om våld är en del av LÖSA!, en metod för lösningar för delaktiga och trygga barn som utvecklats av Frida Oskarsson och Sofia Fridlund, socialtjänsten Örgryte-Härlanda.

Under webbinariet varvas föreläsning med diskussion i smågrupp. Deltagarna får också öva på att ställa frågor ur formuläret.

Vårt förslag är att du sitter tillsammans med kollegor, eller om ni sitter på olika ställen, har kontakt via telefon/teams/skype, så att det fungerar att jobba i grupp. 

Efter webbinariet får deltagarna Barnfrågor om våld och kommer ha med sig den kunskap som behövs för att börja ställa frågorna till barn du träffar. Deltagarna får också material kring vad en ska tänka på både inför och efter att en använt sig av Barnfrågor om våld.

Utbildningens innehåll:

  • Kort presentation av LÖSA!
  • Genomgång av Barnfrågor om våld
  • Hur en kan arbeta med frågorna

Praktisk information:

Tid: 28 augusti kl 9.00-12.00
Plats: Via länk, skickas dagen innan webbinariet
Målgrupp: Medarbetare i Göteborgs Stad och Dialogas avtalskommuner, som i sitt arbete träffar barn och vill få kunskap i att ställa frågor om våld på rutin.
Anmälan: Anmäl dig via länken här.

Kontakt på Dialoga: kajsa.bogren@socialresurs.goteborg.se 


Senast uppdaterad: 2020-05-27 12:07