Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Spridningswebbinarium 28 september - Studien Hbtq-personers erfarenheter av stöd efter att ha utsatts för våld i en nära relation

Framsida på studien Hbtq-personers erfarenheter av stöd efter att ha utsatts för våld i en nära relation, mot bakgrund av regnbågsflaggan.

Välkomna till en förmiddag om hbtq-personers erfarenheter av stöd efter att ha upplevt våld i nära relation. Studien har genomförts av FoU i Väst, Göteborgsregionen på uppdrag av Göteborgs stad med syftet att öka kunskapen om hbtq och våld i nära relationer.

Studien visar bland annat att hbtq-personer som utsatts för våld i en nära relation känner osäkerhet och tvivel inför att söka stöd. Resultatet av studien kan användas för att öka kunskapen och utveckla berörda verksamheter.

Webbinariet inleds med en kortare introduktion om våld i nära relationer av Dialoga – kompetenscentrum om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Därefter föreläser Anjelica Hammersjö och Russell Turner, FoU i Väst, om hur studien genomförts och vilka resultat de kan se.

Praktisk information

Datum och tid: 28 september kl 9-12.

Målgrupp: Spridningswebbinariet riktar sig till medarbetare och politiker i Göteborgs Stad, Dialogas avtalskommuner, samtliga kommuner inom GR, hälso -och sjukvårdspersonal, polis, åklagare samt organisationer inom civilsamhället.

Anmälan: Anmäl dig här till Spridningswebbinarium om studien Hbtq-personers erfarenheter av stöd efter att ha utsatts för våld i en nära relation.

Seminariet ges digitalt via Teams. Länk och instruktioner skickas ut någon dag innan utbildningsstart.

Kontakt: marita.solveig.johansson@socialcentrum.goteborg.se


Senast uppdaterad: 2021-09-08 11:52