Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mäns heder - föreläsning om hedersrelaterat våld och förtryck - 16 oktober

Text mot bild med repknutar "Mäns heder. Att vara både offer och förövare".

Föreläsning av Devin Rexvid, med fokus på hedersrelaterat våld och förtryck ur pojkars och unga mäns perspektiv. Hur pojkar socialiseras i hedersnormer och hur deras dubbla roller som offer och förövare påverkar dem och de personer som de utsätter för hedersvåld.

2016 gav Devin Rexvid och Astrid Schlytter ut boken Mäns heder. Att vara både offer och förövare.

Devin Rexvids föreläsning bygger på boken med fokus på hedersrelaterat våld och förtryck ur pojkars och unga mäns perspektiv. Hur pojkar socialiseras i hedersnormer och hur deras dubbla roller som offer och förövare påverkar dem och de personer som de utsätter för hedersvåld. Förutsättningar för motstånd mot och uppbrott från hedersnormer lyfts också.

Devin Rexvid forskar om hedersrelaterat våld och förtryck vid Umeå universitet. I sin forskning har Devin särskilt fokus på heder ur ett manligt perspektiv.

Tid: Onsdag 16 oktober 2019 kl 13-16.
Plats: Burgårdens konferenscenter, Skånegatan 20, Göteborg. Lokal Boheme.
Målgrupp: Chefer och medarbetare inom socialtjänst, förskola, skola och
fritidsverksamhet i Göteborgs Stad och Dialogas avtalskommuner.

Anmäl dig här>>> senast 9 oktober.

Kontakt: Katarina Idegård, Göteborgs Stads samordnare mot hedersrelaterat våld och förtryck, telefon: 031-367 91 36 e-post: katarina.idegard@socialresurs.goteborg.se

Vill du skriva ut inbjudan finns den här>>>


Senast uppdaterad: 2019-08-23 13:10