Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hbtq och våldsutsatthet - Föreläsningsserie hösten 2019

Regnbågsbakgrund mot vattendroppar

Under hösten 2019 uppmärksammar Social resursförvaltning hbtq-personers specifika våldsutsatthet. Genom en föreläsningsserie belyser vi olika typer av våld som drabbar hbtq-personer.

Under tre tillfällen med olika föreläsare uppmärksammas hatbrott, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Föreläsarna tar också upp vilka konsekvenser våldet kan ge, samt ger exempel på hur stödinsatser bör utformas för att vara tillgängliga och inkluderande.

Föreläsningsserien är kostnadsfri och riktar sig till dig som möter hbtq-personer i ditt arbete inom Göteborgs Stad, Dialogas avtalskommuner eller civilsamhället.

Välkommen!

1. Stöd till våldsutsatta hbtq-personer
4 september kl 13-16, Dalheimers hus
RFSL Stödmottagning (fd brottsofferjour) har erbjudit stöd till hbtq-personer utsatta för hot och våld i över 20 år.
Föreläsningen tar upp hbtq-personers hälsa, utsatthet för hatbrott och våld i nära relation samt behov av stöd. Med hjälp av exempel från verksamheten ges konkreta förslag på vad en som professionell, volontär eller anhörig kan tänka på i mötet med våldsutsatta hbtq- personer.
Under eftermiddagen medverkar även RFSL Göteborg.
Anmälan>>>

2. Hbtq och heder
3 oktober kl 9-12, Dalheimers hus
Skyddshandläggare från Gryning föreläser om hbtq i hederskontext och skyddat boende för hbtq-personer. Okunskap och föreställningar om kön, sexualitet och våld hos yrkesverksamma riskerar att osynliggöra hbtq-personers utsatthet, vilket leder till att insatser för skydd och stöd uteblir. Föreläsningen fördjupar kunskapen om utsattheten och vikten av ett bra bemötande. 
Anmälan>>>

3. Hatbrott
8 november kl 9-12, Dalheimers hus
Polisens demokrati- och hatbrottsgrupp ger en översikt av olika motiv för hatbrott, där hbtq ingår som en del.
Anmälan>>>

Kontakt:
Kajsa Bogren, Social resursförvaltning, Göteborgs Stad,
telefon 031-367 98 68, e-post kajsa.bogren@socialresurs.goteborg.se

Vill du skriva ut inbjudan hittar du den här>>>


Senast uppdaterad: 2019-05-07 11:05