Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fånge i hederns famn - Föreläsning 9 oktober

Text mot bild av ung kvinna "Fånge i hederns famn"

Föreläsning med Galaxia Wallin. Hur är det att leva här i Sverige under ständigkontroll, fruktan och att känna skam över att vara kvinna? Föreläsningen tar upp hedersproblematik ur kvinnors perspektiv.

Tillsammans med Avdelningen för mänskliga rättigheter, Stadsledningskontoret Göteborgs Stad anordnar Dialoga en föreläsning med Galaxia Wallin.

I februari 2019 gav Galaxia Wallin ut boken Fånge i hederns famn. Föreläsningen bygger på boken och tar upp hedersproblematik ur kvinnors perspektiv. Hur är det att leva här i Sverige under ständig kontroll, fruktan och att känna skam över att vara kvinna? Hur är det att dagligen drömma om att leva ett vanligt liv som alla andra och aldrig få det? Fokus under föreläsningen ligger snarare på de hedersförtryckta kvinnorna än hedersförtrycket i sig.

Galaxia Wallin är journalist, personalvetare och föreläsare som debatterar och utbildar om jämställdhet, mångfald, hederskultur och integration. Hon har arbetat mot hederskultur i Mellanöstern och i Sverige. Galaxia har själv egna erfarenheter av hedersförtryck men också av hur en bryter sig loss och återfår sina rättigheter.

Tid: Onsdag 9 oktober 2019, kl 9-12.
Plats: Hultbergssalen, Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12, Göteborg.
Målgrupp: Chefer och medarbetare inom socialtjänst, förskola, skola och
fritidsverksamheter i Göteborgs Stad och Dialogas avtalskomuner, samt ideella föreningar.

Anmäl dig här>>> senast 2 oktober.

Kontakt: Katarina Idegård, Göteborgs Stads samordnare mot hedersrelaterat
våld och förtryck, telefon: 031-367 91 36 e-post: katarina.idegard@socialresurs.goteborg.se

Vill du skriva ut inbjudan finns den här>>>


Senast uppdaterad: 2019-08-23 13:28