Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dokumentation

I de fall Dialoga lägger upp dokumentation från konferenser, seminarier och föreläsningar lägger vi det på den här sidan. Till exempel program och powerpointpresentationer.

För dokumentation från föreläsningar och konferenser som rör hederrelaterat våld och förtryck till och med 2018 se här>>>

Dialoga uppärksammade 6 februari 2020 med en nationell konferens, tillsammans med Jämställdhetsmyndigheten, Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer, Länsstyrelsen Västra Götalands län samt Nationella kompetensteamet vid Länsstyrelsen Östergötland.

Ta del av dokumentation från konferensen.

6 februari är Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning. Med anledning av det anordnade Dialoga en föreläsning med överläkare Johannes Leidinger.

Under eftermiddagen fick deltagarna också ta del av ljudinstallationen One Thousand Voices av konstnären Owanto.  Nedan hittar du bildspel från föreläsningen och en länk till One Thousand Voices hemsida.

Inbjudan

Presentation J. Leidinger

www.voices1thousand.com 

25 november är FN:s internationella dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor. Detta uppmärksammar Dialoga årligen. År 2018 anordnade vi en konferens om våldsförebyggande arbete tillsammans med Länsstyrelsen Västra Götalands län. Nedan hittar du dokumentation från konferensen.

Program

Frågor och svar från föreläsarna

Presentation - Jämställdhetsmyndigheten

Presentation - Unizon

Presentation - En kommun fri från våld

Presentation - Bygga broar

I februari uppmärksammar vi våld i ungas partnerrelationer genom en nationell kampanj. I samband med kampanjen bjöd Dialoga, tillsammans med Länsstyrelsen i Västra Götalands län in till en konferens för yrkesverksamma som arbetar med unga. Under dagen fick deltagarna ta del av den senaste forskningeninom området och lyssna till verksamheter som möter målgruppen. Nedan hittar du dokumentation från konferensen.

Program

Presentation - Dialoga

Presentation - Länsstyrelsen Västra Götalands län

Presentation - Sibel Korkmaz

Presentation - Stiftelsen 1000 Möjligheter

Presentation - Tjejjouren Väst

För att uppmärksamma FN:s internationella dag mot avskaffandet av våld mot kvinnor, 25 november anordande Dialoga en konferens tillsammans med Länsstyrelsen Västra Götaland, Trollhättans Stad och Utväg Södra Älvsborg. Nedan kan du ta del av powerpointpresentationer från dagen, en kort sammanställning med interjuver av föreläsare och en tidningsartikel om konferensen. Du hittar också dikter skrivna och framförda av scenpoeten och författaren Oliva Bergdahl.

Dokumentation 24 november

Dödsorsak kvinna - dikter av Olivia Bergdahl

Katarina Bergehed: Könsbaserat våld mot kvinnor - en global människorättskris

Mikis Kanakaris: Tjejers utsatthet för våld i nära relationer - ett osynligt problem?

Hatbrott och kön - varför ses inte könsbaserade kränkningar som hatbrott?

"Männen måste hjälpa till mer" Göteborgs Posten 2017-11-24 

På den internationella brottsoffersdagen, 22 februari 2017, ordnade Dialoga tillsammans med Kompetenscentrum om brottsutsatthet en heldag om transpersoners brottsutsatthet.

Program

Göran Stanton

Anna-Carin Jansson


Senast uppdaterad: 2018-05-15 11:12