Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barns utsatthet - Vuxnas ansvar

Två barnhänder som målar på ormbunksblad.
Fotograf: Lo Birgersson

Möter du barn i ditt dagliga arbete? För att kunna vara en trygg vuxen är det viktigt att ha kunskap om barns utsatthet för våld i hemmet.

Barn är aldrig ansvariga för sitt eget skydd och är helt beroende av att vuxna tar sitt ansvar. Detta gäller särskilt dig som jobbar i verksamheter som möter barn och unga.

Dialoga erbjuder utbildningen ”Barns utsatthet- vuxnas ansvar”, om barns utsatthet för våld i hemmet, med särskild inriktning för medarbetare som möter barn.

Utbildningen ger grundläggande kunskap om barns utsatthet för våld i hemmet. Syftet är att du ska få större kunskap om hur barn påverkas av våld och bli tryggare i att se barns utsatthet och ta emot deras berättelse. Beroende på vilken yrkesroll du har ser ansvaret olika ut- men alla vi vuxna har en skyldighet att agera när vi får kännedom om att ett barn är utsatt för våld. Alla barn har rätt till en uppväxt fri från våld.

Praktisk information

Målgrupp: Medarbetare i Göteborgs Stad och i Dialogas avtalskommuner, som i sitt dagliga arbete möter barn. 

Denna utbildning ges inte i nuläget. Tid för nytt utbildningstillfälle meddelas på den här sidan, när det blir aktuell.
 

Vill du beställa den här utbildningen som en uppdragsutbildning är du välkommen att kontakta Dialoga. Du hittar information om våra uppdragsutbildningar på sidan Uppdragsutbildningar.


Senast uppdaterad: 2021-04-28 11:49