Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barn och unga som förts ut ur landet mot sin vilja - Seminarium med Utrikesdepartementet

Hand som håller ett pass och en flygbiljett

Har du i ditt arbete mött barn och unga som förts utomlands utifrån en hedersrelaterad problematik? Hur kan din verksamhet agera för att hjälpa personer att återföras till Sverige? Var kan ni vända er och vilket stöd kan ni få?  Tillsammans med Länsstyrelsen Västra Götalands län bjuder Dialoga in till ett seminarium med representanter från Utrikesdepartementet.

Svenska ambassader och konsulat kontaktas i ökande grad av nödställda med hemvist i Sverige som under en utlandsresa utsatts för familjerelaterat våld och förhindrats att återvända till Sverige. Det rör sig om personer som – i en hederspräglad eller patriarkal kontext – med avsikt blivit nödställda av sina närstående, oftast i familjens ursprungsland. De drabbade riskerar att utsättas för tvångsäktenskap eller könsstympning, att utsättas för hot, tvång eller våld från familjens sida, eller att tvingas bli kvar i utlandet mot sin vilja.

Representanter från UD berättar om problematiken sett från utrikesförvaltningens perspektiv. Under föreläsningen går de också igenom olika vägar som finns för att försöka bistå en nödställd person.

Vill du skriva ut programmet finns det i bifogad fil>>>

Tid: tisdag 23 april kl 9-12.30 (registering och fika från kl 8.30)
Plats: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg
Målgrupp: Myndighetsutövande socialtjänst i Västra Götalands län.

Anmäl dig här>>> senast 14 april.

Välkommen!

Kontakt på Dialoga: monica.helander@socialresurs.goteborg.se


Senast uppdaterad: 2018-11-16 09:36