Fråga om våld

Filmer om bemötande på mödravårdscentral, barnavårdscentral och ungdomsmottagning


Filmerna ger exempel på hur man kan ställa frågor om våldsutsatthet när man möter en patient. Till filmerna finns ett utbildningsmaterial som kan laddas ner i PDF-format.

Utbildningsmaterial som PDF

Klicka på knappen med symbolen med fyra pilar för att se filmen över hela skärmen.

Har du problem att se filmerna? Mejla till   och beskriv ditt problem så ska vi försöka hjälpa dig.

Fråga om våld - på MVC

Malin och Andreas kommer på inskrivningssamtal. Vid ett senare enskilt besök hos barnmorskan får Malin frågor om våld. Filmens längd: 10 min.
Vill du titta på en högupplöst version, lämplig för visning på stor skärm eller med projektor, väljer du upplösning med hjälp av reglaget märkt "360p".

Fråga om våld - på BVC 

Helena går på 3-månaderskontroll med Axel och får frågor om våld. Filmens längd: 8 min. Vill du titta på en högupplöst version, lämplig för visning på stor skärm eller med projektor, väljer du upplösning med hjälp av reglaget märkt "360p".

Fråga om våld - på UM 

Ungdomsmottagningen informerar om våld vid ett gruppbesök av årskurs 9. Två år senare kommer Viktor tillbaka på sitt första egna besök och får frågor om våld. Filmens längd: 9 min. Vill du titta på en högupplöst version, lämplig för visning på stor skärm eller med projektor, väljer du upplösning med hjälp av reglaget märkt "360p".


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wB%vs%vH%vozmoqwv5{m%vs%vH%vozmoqwv5{muiqt|wB&livqmt5kmlmzjmzoH%vozmoqwv5{mlivqmt5kmlmzjmzoH%vozmoqwv5{m