RFSL vill nå fler våldsutsatta hbtq-ungdomar

Sajten aldrigokej.se som nyligen har startats är ett nytt sätt för RFSL att nå våldsutsatta unga hbtq-personer. Enligt ungdomsstyrelsens kartläggning av våld mot unga har 13 procent av gruppen unga hbtq-personer utsatts för våld eller hot under det senaste året. Den höga omfattningen märks dock inte av så mycket som den borde hos RFSL:s brottsofferjour som inte tycks nå de utsatta ungdomarna i lika hög utsträckning som äldre hbtq-personer.

- Vi tror att nätet är ett bra sätt att nå unga människor. Vi når också hbtq-ungdomar i hela landet och vi har lång erfarenhet av stödjande arbete mot hbtq-personer som varit utsatta för brott. Vi vet också att målgruppen har svårt att söka hjälp och stöd på andra sätt – vi ser en bristande kompetens om unga hbtq-personer hos myndigheter och det försvårar för en redan utsatt grupp att söka hjälp, säger ulrika westerlund, förbundsordförande RFSL.

Förutom information och tips, finns också en chatt som är bemannad av rfsl:s brottsofferstödjare samt polisen. Man kan också boka tid för en privatchatt, där man kan få råd och stöd i realtid, helt anonymt och oavsett var man finns i landet.

Sajten aldrigokej.se drivs av RFSL och RFSL ungdom tillsammans med polisens hatbrottsjour i stockholm.

Text: Daniel Cederberg

 


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wB&livqmt5kmlmzjmzoH%vozmoqwv5{mlivqmt5kmlmzjmzoH%vozmoqwv5{m