Länk till Kvinnofridslinjen, där du kan få hjälp. Eller ring direkt på tel. 020-505050

 

Engelen – folkets val i Norge och Oscarskandidat – kommer äntligen till Sverige!

På fredag den 8 oktober är det premiär för Engelen på Hagabion i Göteborg. Engelen är en berättelsen om kärlek och svek, om att göra omöjliga val och bryta blodsband när beroendet är tryggheten och friheten är ett hot. Engelen handlar om att ärva sin mammas sår och om kvinnor som aldrig ge upp hoppet om varandra.

Regissören Margreth Olin följde den före detta missbrukaren Pia i två år. Tanken var från början att göra en dokumentär om henne men det blev istället en spelfilm? Pia vars karaktär i filmen heter Lea spelas av Maria Bonnevie och mamma Madeleine av Gunilla Röör.

Lea växer upp i ett hem präglat av otrygghet, våld och brist på tillit. Från att vara en levnadsglad och nyfiken liten flicka, förändras livet brutalt när Leas mamma Madeleine återvänder till sin ex-man Ole. Dödsdansen mellan de två vuxna skadar barnet.

Drogerna blir gradvis det som gör att Lea klarar att stå i en vardag tillsammans med sin familj. Så får Lea dottern Sonja och vill bryta med familjen och starta om på nytt. Hon vill ta hand om barnet och ge henne den trygghet hon själv inte fick. Men Lea förstår snart att hon saknar denna förmåga och måste till slut göra ett omöjligt val!


Läs mer och se tider på biografen här

Text: Åsa Meister
Bild: Folkets bio


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wB&livqmt5kmlmzjmzoH%vozmoqwv5{mlivqmt5kmlmzjmzoH%vozmoqwv5{m