2018-01-19 Jämställdhetsmyndigheten har öppnat!

Fredagen den 12 januari invigdes den nya Jämställdhetsmyndigheten i Angered, Göteborg. Bland annat ska de samordna den nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, och hedersrelaterat våld och förtryck.

Artisten Stina Velocette, själv med rötter i Angered, medverkade och sjöng låten 'Ska det va såhär?'. Den är baserad på både egna och andras upplevelser och hon skrev den i höstas, medan Me too-kampanjen samlade fler och fler berättelser och underskrifter. Låten är tänkt som en kampsång för de drabbade och en tankeställare för de som utsätter.
─ Jag tillägnar den här låten till alla er som har vittnat under hashtaggen#MeeToo.


Jämställdhetsminister Åsa Regnér, generaldirektör Lena Ag, landshövding Anders Danielsson och kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson höll tal.
Jämställdhetsminister Åsa Regnér klippte bandet:
─ Myndigheten har varit efterfrågad sedan en lång tid av professionella, organisationer och enskilda. Det finns ett kontinuerligt och växande behov av uppföljning, analys, samordning och stöd på jämställdhetspolitikens område. Det är ett strategiskt och långsiktigt arbete. Vi vill se verkliga resultat!

 

Mer information om Jämställdhetsmyndigheten

Nationella strategin för att bekämpa mäns våld mot kvinnor

 Ska det va' såhär?, Stina Velocette

 


Utskriftsversion Utskriftsversion

uiqt|wBrw{mnqv5jzw{kpm5pio{oizlH%vozmoqwv5{mrw{mnqv5jzw{kpm5pio{oizlH%vozmoqwv5{m