Bokrelease!

Just nu är vi på VKV extra stolta över våra medarbetare Karin Örmon och Mari Brännvall som har skrivit varsitt kapitel i boken 'Våld i nära relationer - socialt arbete i forskning, teori och praktik'. I fredags var det releasefest i Göteborg, med panelsamtal och festligt mingel.

En av de unika grejerna med boken är att den belyser hur arbetet mot våld i nära relationer går till inom hälso - och sjukvården, rättsväsendet, socialtjänsten och ideella organisationer. 
Karin Örmon har skrivit om att fråga om våld inom hälso- och sjukvården.
- Fokus är på när och hur man ställer frågor, bemötande samt dokumentation. Tidsgeografi beskrivs också om en metod att använda för att identifiera erfarenhet av våld under ett livsförlopp.

- Jag har skrivit om kvinnors tankar och upplevelser av polisanmälan och rättsprocessen när de tar sig ur mäns våld i nära relationer, säger Mari Brännvall. 
Jag har även skrivit om hur professionella kan förhålla sig till frågan om polisanmälan i arbetet med våldsutsatta kvinnor. Mitt kapitel kan ge professionella kunskap och verktyg som de kan använda i arbetet med att stödja våldsutsatta kvinnor, både inför, under och efter en eventuell polisanmälan och rättsprocess.

På vår Facebook-sida kan du se bilder från bokreleasen.

Senast uppdaterad: 2018-09-28 11:05